Alan Watts spunea că „Arta de a trăi… nu înseamnă nici să te laşi dus de curent fără vreo grijă, nici să te agăţi temător de trecut. Ea constă în a fi sensibil în fiecare clipă, în a o vedea drept nouă şi unică întru totul, şi în a avea o minte deschisă şi receptivă pe de-a întregul.”

Din păcate, timpul nu are răbdare cu noi. Mereu alergăm către viitor, viitor care ne asaltează cu termene limită, cu proiecte noi, o casă nouă, serviciu nou etc. Nu avem timp să ne gândim la noi, să ne oferim timp de calitate cu noi, dar… viața ne oferă pauze pe care nu le dorim: pierderi, boli, despărțiri. Ne simțim pierduți și ne întrebăm de ce eu?

Iti aduci aminte cand ai avut ultima data senzatia ca gandurile ti se invartesc in cap ca un carusel si iti este imposibil sa iei o decizie simpla? Probabil ai incercat sa lupti cu gandurile, cu sentimentele ce te asaltau ca o haita de lupi flamanzi si ai reusit cumva sa le reduci la tacere… dar energia te-a parasit si ai ramas obosit/a, sleit de putere. Noaptea este un sfetnic bun, ti-ai spus si ai incercat sa te culci pe ganduri in speranta ca le vei exila in somn, dare ele, gandurile, au refuzat sa plece pana spre dimineata.

A doua zi ai avut o alta problema. Trebuia sa fii alert si treaz dar oboseala goanei printre ganduri statea agatata de ploapele tale si te impiedica sa fii prezent in activitatile de peste zi

Daca toate acestea iti sunt familiare, asta este un curs pentru tine, un curs care sa te invete cum sa regasesti energia si linistea.

Tehnicile mindfulness te vor învăța cum să ieși din viața pe repede înainte și te vor transforma dintr-un martor al vieții tale în regizorul vieții tale.

Mindfulness nu este o teorie frumoasa despre fericire. Este o practica, un mod de lucru cu tine insuti. Desi are radacini in practicile de meditatie budista nu este o practica ezoterica. Beneficiile mindfulness sunt sustinute de cercetari stiintifice serioase din domeniul neurologiei si psihologiei. Ca orice practica, este nevoie de un fundament pe care sa cladesti succesul viitor

Participînd la un curs de mindfulness o să înveți să:

 • Aduci imediat echilibru în viața ta emoțională prin postură și respirație corectă
 • Eficiență în activitățile zilnice prin concentrarea în momentul prezent
 • Identifici gândurile negative care acționează ca un stopper în atingerea scopurilor tale
 • Identifici mecanismul emoțiilor disfunționale ți modul de transformare al acestora în emoții funcționale
 • Reduci stresul, anxietatea și teama de a vorbi în public

Integrînd tehniciile de mindfulness în viața ta, o se devi o persoană mai bună, mai liniștită și mai eficientă. Prin mindfulness o să înveți să îți dedici timpul lucrurilor care contează și nu grijilor despre cum o să eșuezi.

Încă din prima săptămână de practică o să observi că:

 • Anxietatea se diminuează
 • O să devi mai atent/a la mediul din jur
 • O să îți îmbunătățești modul de gestionare a timpului
 • Relațiile tale se vor îmbunătății

Ce o să înveți:

Cursul se bazează pe experiența dobîndită de trainer prin studiul și practica meditației și a aikido timp de peste 20 ani precum și formările de psihoterapeut cognitiv-comportamental si terapie a schemelor cognitive.

Programa respectă metodologia testată științific a tehnicilor mindfulness așa cum este ea practicată de către psihoterapeuții din lumea anglo-saxonă.

 • Ce este mindfulness-ul și care sunt prejudecățile frecvente
 • Modul de respirație corect, respirația abdominală, modul de corectare a respirației, conștientizarea respirației
 • Momentul prezent. Vei învăța tehnici de conștientizare a prezentului, a mediului, a pauzelor. Vei învăța principalele obstacole ale începătorului și modul de depășire a acestora
 • Conștientizarea gîndurilor. Vei învăța să îți conștientizezi gîndurile apoi sa observe momentele de pauză dintre gânduri. Vei învăța să recunoști gândurile automate negative și modul de îmblânzire a acestora
 • Conștientizarea emoțiilor. Vom învăța mecanismul emoțiilor, identificarea acestora și modul de acceptare a acestora
 • Conștientizarea propriului corp. Vei învăța tehnici specifice de scanare și relaxare. Pe baza acestor tehnici o să înveți cum să accesezi aceste tehnici în momente de stress
 • Comștientizarea mișcării. O sa medităm în mișcare, o să experimentăm nemișcarea și relația dintre ele

La final vei primi instrumente care te vor ajuta sa introduci tot ceea ce ai descoperit la acest curs in viata ta cotidiana.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.