Nu stiu ce credeti voi despre Micul Print dar eu unul ma intorc destul de des la cartea asta. Mereu gasesc sensuri noi si nu ma pot plictisi desi am citit-o de multe ori.

Astazi am recitit pasajul in care Printul discuta cu vulpea:

– Vino să te joci cu mine, o pofti micul prinţ. Sunt atât de trist…

– Nu pot să mă joc cu tine, zise vulpea. Nu sunt îmblânzită.

– A! Iartă-mă, rosti micul prinţ. Dar după un răstimp de gândire, adăugă: – Ce înseamnă „a îmblânzi”?

– Nu eşti de prin partea locului, zise vulpea, ce cauţi pe-aici?

– Caut oamenii, zise micul prinţ. Ce înseamnă „a îmblânzi”?

– Oamenii, zise vulpea, au puşti şi vânează. E foarte neplăcut! Mai cresc şi găini. E singurul folos de pe urma lor. Cauţi găini?

– Nu, zise micul prinţ. Caut prieteni. Ce înseamnă „a îmblânzi”?

– E un lucru de mult dat uitării, zise vulpea. Înseamnă „a-ţi crea legături”…

– A-ţi crea legături?

– Desigur, zise vulpea. Tu nu eşti deocamdată pentru mine decât un băieţaş, aidoma cu o sută de mii de alţi băieţaşi. Iar eu nu am nevoie de tine. Şi nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume…

Ei bine, prin mindfulness ne imblanzim mintea. In viata de zi cu zi, mintea noastra este doar o minte aidoma cu alte sute de minti dar prin meditatie ea devine fara seaman in lume pentru ca devine a noastra. Meditatia constanta creeaza legatura dintre minte si EU, adica acel ceva care sunt in spatele etichetelor, gandurilor, fricilor si multe alte „isme” ce m-au lovit si impregnat in calatoria de pana acum.

Si noi suntem uneori atat de tristi si mintea noastra se ascunde si fuge prin hatisurile de ganduri. Suntem singuri si ne dorim sa avem pe cineva, candva care sa fie totul pentru noi iar noi sa fim totul pentru ea/el. Si stii ce este ironic? Acel lucru este mereu cu noi, aici si acum, dar nu am reusit sa-l imblanzim sau poate nu am stiut cum sa o facem.

Pana azi..

 

Publicitate

Un gând despre “Micul Print si Mindfulness

  1. Bună! Am trecut mai devreme pe aici, am răsfoit și am plecat. Dar din cauza Micului Prinț am revenit :).
    Mă gândeam de ce cartea asta ne facem să ne întoarcem la ea și să vorbim despre ea. Are acest efect asupra multora. Cred că e vorba de anticipare. Exact cum zicea vulpea vreo pagină mai încolo de paragraful pus de tine, când explică: „Dacă tu, de pildă, vii la ora patru după-amiază, eu încă de la ora trei voi începe să fiu fericită”. Cred ca anticipăm că ne va aduce ceva în plus… măcar un zâmbet, când nu găsim alt înțeles mai înțelept. Orice ar fi, să ne fie de folos.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.