Îmi intră în cabinet clienți doldora de cunoștințe. Sunt citiți, informați și plini de certitudini. Sincer, chiar vin cu o conceptualizare a propriei probleme foarte profesionistă. Ei chiar știu ce îi „doare” și de ce îi doare. Nici măcar nu mă mir. Trăim timpuri când informația este gratuită și accesibilă. Orice concept este doar la un click depărtare.

Și totuși, acești oameni super informați nu reușesc să depășească situația care îi disturbă și asta îi stresează și mai tare… Tocmai au aflat un vechi adevăr: Dacă știi să faci un sandwich asta nu îți atâmpără foamea, mai ai nevoie și de ingrediente.

Aici intervine terapeutul. El are ingredientele și te va ajuta să faci sandwich-ul. Cu răbdare, el te va ghida prin schimbare. Tu vei rămâne expertul în propria viață, terapeutul doar va deveni furnizorul tău de ingrediente pentru a te ajuta să creezi ceea ce îți dorești.

Schimbarea unui obicei durează mult. Ai nevoie de răbdare și de multă încredere în partenerul tău de drum. Cu cât ai ‘lucrat’ mai mult la un obicei cu atât vei fi mai incercat/încercată în lupta cu schimbarea lui. Vestea bună, este că se poate 🙂 Vestea mai puțin bună… nu există 😛

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.