Prima zi plină adică prima zi în care am mers la serviciu, am întâlnit oameni, am interacţionat în afara mediului securizant de acasă.

Totuși ceea ce m-a bântuit toată ziua a fost cântecul sirenelor din capul meu. Seducătoare şi perverse au apărut încă de dimineaţă. Cu insinuări lascive pline de promisiuni mă îndemnau să mai stau un pic în pat să nu mă ridic: Oricum este frig, şopteau ele, şi nici măcar nu s-a luminat!

Dar asta a fost doar începutul. Toată ziua m-au bârâit la cap explicându-mi că nu are rost să mă străduiesc să schimb nimic doar am trăit bine merci 44 de ani.

Una peste alta ziua de azi mă face să mă întreb ce este de fapt VOINŢA. Ok, stiu diferitele definiţii dar nu am găsit nicăieri foarte clar o metoda de a-ţi modela voinţa. În mod evident ea se naşte în interiorul tău dar cum? Voinţa pare să fie vocea (a se citi gândul) care reuşeşte să acapereze scena minţii tale. Cred ca o mintea (indiferent ce o fii asta) acționează ca un regizor şi decide cine primeşte rolul principal în piesa existenţei tale. Secretul pare a fi conţtientizarea acestui act regizoral în așa fel incât să poţi influenţa fiecare act. Trebuie să meditez asupra chestiei ăsteia…

Eu sunt norocos să îmi port terapeutulcu mine în permanenţă dar cum te poţi ajuta singur? Oare răspunsul este în educarea clientului în așa fel încât să devină propriul terapeut? probabil că da… Asta înseamnă ca este extrem de important să te educi tu extrem de mult astfel incât să dansezi permanent în căutarea punctului de echilibru al clientului. Din ce am observat până acum (evident este prematur să trag concluzii) pare că eu, ca terapeut, trebuie sa mă dedic în permanenţă antrenamentului minţii mele şi să stau permanent centrat pe emoțiile mele. În felul acesta am remarcat că devin extrem de conştient de emoțiile celorlalţi. Sincer, de când am început exercițiul acesta nu mai observ cuvintele celor din jur sau, mai corect spus, cuvintele le văd ca pe niște haine purtate de emoţii. E drept, așa cum hainele spun ceva despre persoană şi cuvintele transmit ceva dar nu esențialul.Gândeşte-te!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.