În ultimul timp m-au întrebat mai mulţi prieteni cum reușesc să îmi alimentez motivaţia. Sincer nu m-am gândit la asta până acum şi nici nu mă consider o persoană extrem de motivată, indiferent ce înseamnă asta. Dar acum, dacă tot am adus vorba, o să încerc să fac ceva ordine prin dulapul cu amintiri şi să văd ce apare.

Cred ca de mic copil am suferit de invizibilitate. Cumva treceam nevăzut prin lumea părinţilor mei așa, pâş, pâş fără să fiu văzut,  fără să deranjez. Uneori nu îmi ieşea schema de invizibilitate şi atunci ieşea destul de contondent pentru mine… fizic sau emoţional. De obicei deveam vizibil când făceam o boacănă, când cineva trebuia să fie învinovăţit sau când aveam câte un succes şi erau ceva lauri ce trebuiau smulşi de pe fruntea mea.

Presupun că invizibilitatea asta dobândită atunci m-a învăţat să îmi vad de drum singur fără aplauze sau huiduieli. De cînd mă ştiu am fost preocupat să îmi ating scopurile fără să aştept ajutor şi fără să nutresc speranţe.

Nu ştiu dacă asta se cheamă motivaţie dar ştiu sigur ca mult înainte de a descoperi budismul am avut o fixaţie continuă pe astăzi, pe acum. Când eşti invizibil nu ai amintiri, deoarece amintirile se construiesc prin oglindire în ceilalți, şi nici viitor, intrucât mâine nu este relevant în supravieţuirea de azi.

Ma gândesc că invizibilitatea este greu de antrenat dar centrarea pe aici şi acum este posibilă. Antrenându-te să trăieşti aici şi acum nu mai ai nevoie de motivaţie. Ea, motivaţia, este inutilă unui om care nu fuge dinspre ceva şi nici către ceva…

Așa că drag prieten mă tem că am să te dezamăgesc… Nu sunt o persoană extrem de motivată, sunt doar invizibil.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.